Oldalak

2011. május 11., szerda

A gondolkozásmód

Napoleon Hill 1937-ben kiadott klasszikusában, a "Gondolkozz és gazdagodj!" c. könyvében már kifejti:
 "Amit az emberi elme képes kigondolni, és hisz benne azt képes megvalósítani."

 
Ez a könyv már a pozitív gondolkodás jelentőségére helyezi a hangsúlyt a siker receptjeként megadva. Hill húsz év alatt 500 híres és gazdag emberrel készített interjút (közöttük olyanokkal, mint Henry Ford, William Wrigley, John Wanamaker, George Eastman, John D. Rockefeller, Thomas A. Edison, Theodore Roosevelt, Albert Hubbard, J. Ogden Armour, Luther Burbank, Dr. Alexander Graham Bell és Julius Rosenwald).
A végső következtetés az lett, hogy a gondolkodásmód az, ami ezeket a gazdag embereket megkülönböztette az átlagtól.

És ez a mód mindig pozitív!

Ha még messzebbre megyünk, akkor a Bibliában és más vallási szövegekben is egyértelműen benne van, a "kérd és megadatik" elve. Az újdonság az, hogy ezeket a ma embere már nem tudja egyértelműen értelmezni.

Az emberi fejlődés egyik mozgató rugója nem más, mint a lustaság. Pontosabban a mindenkori ember kényelemre való törekvése. 

Ne fázzunk-találjuk fel a tüzet! Legyen könnyebb a szállítás- jött a kerék! Tehát mindig komfortosabbá akarjuk tenni az életünket. Ez azt is jelenti, hogy szeretünk kényelemben élni és ha valamiért tennünk kell, az már nem is érdekes annyira. (A reklámszakemberek is tudják pl. mennyit számít ha a megrendelőnek eggyel többet kell klikkelnie egy megrendelésnél.)

Hát nem csábító gondolat, hogy amire csak vágyunk, azt kimondjuk, kicsit vizualizáljuk és aztán sitty-sutty már ott is az új autó a garázsban? Kigondoljuk, akarjuk, hiszünk benne, és elfogadjuk.


Megvan már?
Nos, ha nem, akkor van egy rossz hírem. A Vonzás Törvénye önmagában kevés a sikerhez. Számos élettörvény létezik még. Ezeket szinte lehetetlen is lenne felsorolnom, azért is mert különböző gondolkodók, filozófusok vagy siker-kutatók más és más törvényeket tartanak fontosnak. Vagy különböző neveket adtak ugyanannak a dolognak. A lényeg: nem elég az Univerzum (ha hitedhez közelebb áll:Isten) jószándékára bíznunk magunkat, bizony saját magunknak kell tennünk magunkért. Igenis, hogy fel kell állnunk a karosszékből és nekünk kell cselekedni. Azt elfelejtették említeni, hogy a milliomosoknak, akinek irigykedünk az életkörülményeikre átlagosan húsz év munkája rejlik ebben.

Neked kell elhatározni magad.
Aztán megkezdeni a változást! 
Észrevenni a lehetőségeket. 
Tanulni
Tanulni a hibáidból.
Felállni a kudarc után és kitartani.

És ha te már mindent megtettél, amikor elértél az emberileg lehetséges végsőkig, akkor jön ez a csodás energia és segíteni fog. De csak is annak, aki maga is hajlandó változtatni a körülményein. Csak annak, aki nem törődik bele a sorsába. És milyen bölcs is ez a mondás:

Segíts magadon, Isten is megsegít!

Hát ez pont a Vonzás Törvényéről szól! Kell, hogy legyen az életednek célja, kell, hogy akard a változást és hajlandó legyél tenni érte, különben nem megy.

A jó hír az, hogy a Titok igenis létezik, és tényleg jelen van. Ha figyelsz-sokszor elcsípheted! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm megjegyzésed!